- Excel Vers. ve Dili
- 2.0
Taruz arkadaş eline emeğine sağlık bir ricam olacaktı. son haliyle duzenlemiş olduğun bu programı yayınlayabilirmisin şimdiden teşekkir ederim. Alllah razı olsun kardeş...
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba..Taruz arkadaş eline emeğine sağlık bir ricam olacaktı. son haliyle duzenlemiş olduğun bu programı yayınlayabilirmisin şimdiden teşekkir ederim. Alllah razı olsun kardeş...
Yahu arkadaşlar bi zahmet baştan bi mesajları okuyun. Arkadaş kaç kere cevap verdi bu mesaja.ya kardeş ben programa giremiyorum... şifre kısmına ne yazacaz !!!
Merhaba..Taruz kardeş öncelikle böyle bir çalışma için çok teşekkürler...
Bir sorum olacak.
Biz sigortacıların en çok işlem yaptığı sigorta türü "Zorunlu Trafik Sigortası" dır. Ancak bu poliçe türünde yok maalesef
Poliçe giriş ekranında poliçe türünden kaskoyu seçersek aşağıdaki plaka no ve araç marka-tür aktif oluyor.
Oraya normal "Zorunlu Trafik Sigortası"nı eklemeye çalıştım.
Dosyayı düzenleyerek açtım. Formlardan "polgiris" i tasarım görünümünde açtım.
"Poliçe Türü" nün özelliklerine girdim. Satır kaynağına "Sigorta" ekledim. Programda çıktı. Ancak onu seçince aşağının aktifleşmesi nerden onu bulamadım
Size zahmet.
If PT = "kasko" Or PT = "sigorta" Then
P.Enabled = True
AR.Enabled = True
Else
P.Enabled = False
AR.Enabled = False
End If
Ben sizin kadar profesyonel değilim maalesef :=) Poliçe Türü (PT) açılan kutusundaki silinecek makro nerde olur. Sonraki yordam nerden ekleniyor?Merhaba..
Tasarımda Poliçe Türü (PT) açılan kutusunun güncelleştirme sonrasındaki makroyu silin ve olay yordamı ekleyin.. Yordama aşağıdaki kodu yazın..:
Kod:If PT = "kasko" Or PT = "sigorta" Then P.Enabled = True AR.Enabled = True Else P.Enabled = False AR.Enabled = False End If
Formu tasarımda açın ve poliçe türü açılan kutusunu seçin. Sağ tıklayıp özellikler penceresini açın ve Olay sekmesine geçin. Güncelleştirme sonrasında kısmına yazan makraoyu silin ve imleç o kısımdayken sağ kısımda çıkacak olan üç noktalı düğmeye basın. Açılan seçeneklerden olay yordamını seçin ve ekrana gelen kod sayfasına yukarıdaki kodu yapıştırın..Ben sizin kadar profesyonel değilim maalesef :=) Poliçe Türü (PT) açılan kutusundaki silinecek makro nerde olur. Sonraki yordam nerden ekleniyor?
İsterseniz dosyayı size göndereyim.