öğrenmek
excel ile tanışmam 2000 yılında oldu, kendi kendime dedimki, bu ne böyle,
kutulardan oluşan bir ekran, bana işe yaramayacak gibi geldi, bir arkadaşımın başlangıç düzeyindeki bir kitabı ödünç aldım ve, neyin ne olduğunu öğremeye başladım. her geçen gün hevesim biraz daha arttı.
her yeni şey öğrendiğimde, bilgiye aç olduğumu ve hep daha fazlasını istediğimi fark ettim. günler birbirini kocaladı, ve fonksiyonlar konusunda neredeyse eksiksiz bir hale geldim.
ama bazen öyle zamanlar oluyorki, sadece fonksiyonlar kullanılarak, istediğiniz raporlama veya sonuçlara ulaşamıyorsunuz. bu nedenle araştırdım kitaplar aldım, inceledim, levent beyin dediği gibi internetin kendisini kaynak olarak kullandım, ihtiyaçlarıma cevap verebilecek konular üzerinde yoğunlaştım, hepsini değilde, sorunuma cevap verecilecek örnekleri inceledim,
ve şunu öğrendim, cevabın olması için, istediğini bilmen gerekiyor,
gerçek anlamdaki ilk çalışmam, bir KOBİ nin SSK açısından personel yönetimi konusundaki tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir uygulamaydı. bu nedenle bir uygulama geliştirdim ve herkesin kullanımına açtım. çok tebrik ve takdir aldım. uygulama bu adrestedir.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=23354
ardından, çalıştığım işyeri için, fatura düzenleme programı geliştirdim,
ardından, otogalericiler için bir program geliştirdim, ama bu uygulamaları vba bilerek değil, sadece başka uygulamalardaki, kodları ve mantıkları çözerek yaptım, çok sıkıntılarla karşılaştım, ufacık bir problemle günlerce hatta haftalarca uğraştığım oldu. ama sonunda başardım, bu biraz kopyacılık oldu, ma bu iş böyle öğreniliyor, şimdi bir proje üzerinde daha çalışıyorum, bu proje için internette kaynak aramaya başladığımda bu siteyle tanıştım, öyle memnunumki, artık explorer açılış sayfam oldu. sitedeki tarihlere bakıyorum, 2004 yılından beri var. malesef ben geç kalmışım, galiba sitemizin, google da daha fazla tanınır hale gelmesi için, çalışma yapmak gerek.
neyse, benimde anlatmak istediğim, levent bey gibi, excel ve vba öğrenmek için, alınacak yolun çoook yavaş alınması gerektiği. bir anda olmuyor. üç adet aktif halde kullanılan uygulama yapmama rağmen hala çömezim.
hevesi kaybetmemek gerekiyor.
hepinize teşekkürler.